A fél éve indult Átid ifjúsági szervezet közgyűlése megválasztotta az idei év vezetőségét. Több új taggal bővülve indította második félévét az Átid ifjúsági szervezet. A tavalyi év sikere után idén ismét izgalmas és tartalmas programmal várják a fiatalokat. A csoport vezetői, Szilánk Zsuzsa és Glitzenstein Sámuel rabbi nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok önállóságára: ennek kiemelt része, hogy a tagok maguk választják meg önkormányzatukat és a különböző részterületek felelőseit.

A most megválasztott tisztségviselők egy része már második ciklusát tölti, míg mások most kapcsolódnak be a szervezet adminisztratív munkájába. Többen közülük részt vesznek a program kidolgozásában és lebonyolításában is. Ezek között érdekes kirándulások éppúgy szerepelnek, mint a filmkészítés, múltkutatás vagy a Tett és Védelem Alapítvánnyal közösen szervezett antiszemitizmus elleni projektek. Természetesen mindezek mellett komoly szerepet kap a zsidó vallás elmélyült megismerése is, míg a csapatépítésre több közös utazás és táborozás ad majd lehetőséget.

 Mindezeket azonban megelőzik a hanukai karneválok, melyeknek aktív résztvevői és szervezői is az Átid fiataljai. Ennek keretében óriási rekordkísérletre is sor kerül a chanukai korcsolyázáson. Ennek az izgalmas tervnek a részleteit egyelőre titok fedi, ám aki szeretne csatlakozni és részese lenni egy világrekordnak, azt sok szeretettel várják a Városligeti Műjégpályán, december 20-án, a hagyományos chanukai korcsolyázáson!