Nekimentek a világhírű amerikai színésznek, mert az általa is tulajdonolt Airbnb nem korlátozza működését Júdea és Szamária területén.

Nem mindenki tudja, de Ashton Kutcher az egyik befektetője a világ számos pontján hódító közösségi szállásszervező szolgáltatásnak. A hétvégén egy los angelesi konferencián tartott előadást a cég vezérigazgatójával Brian Cheskyvel együtt, amikor egy BDS-mozgalmat is támogató szervezet, a Code Pink aktivistája felment a színpadra és kérdőre vonta őket: miért engedik a Júdea és Szamária területén élőknek, hogy az Airbnb-n keresztül kiadják otthonaikat, ezzel ugyanis szerinte egy illegális tevékenységet támogatnak – olvasható a jta.org cikkében. Az aktivista szerint a területen végzett lakáskiadás a palesztinok jogait sérti.

codepink

Kutcher az eset kapcsán azt nyilatkozta: egy határok nélküli világban szeretnénk élni és reméli, hogy az Airbnb egy jó eszköz arra, hogy összehozza az embereket. A vállalat szóvivője azt hangsúlyozta, hogy a megosztás a bizalmon alapul és elvárják mindenkitől, hogy pontos adatokat adjon meg magáról, így senkit nem érhet meglepetés.

Kép: people.com + facebook.com