Váratlan fordulat.

Megtagadták vízumkérelmét annak az izraeli énekesnek, aki az ENSZ hivatalos holokauszt emléknapján lépett volna fel január 27-én. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Amir Benayoun (képünkön jobbra) két másik társával, David D’Orral és Miri Mesikával lépett volna fel a nemzetközi szervezet New York-i központjában.

Habár mindhárom előadóművész rendelkezik hivatalos meghívóval az eseményre, Benayoun beutazási kérelmét megtagadta az amerikai nagykövetség. A külképviselet szerint a férfi nem tudja megfelelően bizonyítani azt, hogy „kellően erős szálak fűzik hazájához, így nincs garancia arra, hogy az USA-ban tett rövid látogatása után biztosan hazatérne Izraelbe”.

Az ügy kapcsán Izrael külügyminisztériuma is próbált közbenjárni, ám úgy tűnik, mindeddig sikertelenül. Kérdés, hogy vajon Benjamin Netanjahu miniszterelnök is közbelép-e vagy a dal zenéjének szerzője valóban nem lehet jelen a megemlékezésen.  

Benayoun a médiának adott nyilatkozatában azt mondta: „a legutolsó hely, ahova szívesen betenném a lábamat, az az ENSZ, ezért nem próbáltam korábban megszerezni a vízumot az USA-ba. Ám a holokauszt emlékére való tekintettel fogadtam el a folyamat kellemetlen részét is – és teszem ezt szeretettel” – tette hozzá.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews

Megszakítás