Köves Slomó rabbi becsületsértés miatt perelte be mindazokat, akik gúnyképet osztottak meg róla a facebookon. Az első tárgyalási napon nem született ítélet, a vádlottak tagadják tettüket.

  1. szeptemberében a facebookon terjedt el egy fotó, amelyen Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija látható, a következő felirattal: „Zsidó terrorista aki Magyarországon él,és veszélyt jelent a az egész nemzetre!” (sic!). A rabbi, a Tett és Védelem Alapítvány jogsegélyszolgálatának segítségével fordult a Bírósághoz.

Az eljárás megkezdéséig összesen közel százan osztották meg a képet, amelyet Köves rabbi a „méltóságát sértőnek és a becsületét csorbítónak” tartott, és amely mind a mai napig látható a kuruc.info portálon. A rendőrségnek a kép megosztói közül többeket is sikerült azonosítani,összesen 8-an álltak bíróság elé vádlottként.

Több  vádlott védelmét is dr. Gaudi-Nagy Tamás „nemzeti jogvédő” ügyvéd látja el, véleménye szerint a radikális eszméket a terror eszközeivel nyomják el Magyarországon. Érdekes, hogy ebben az esetben a radikális eszméket a vádlottak nem vállalják magukra: mind tagadják, hogy megosztották volna az inkriminált képet, számítógépes vírusra, vagy ismeretlen elkövetőre hivatkoznak. Egyetlen vádlott van az ügyben, aki valószínűsíteni tudta, hogy a montázst nem ő osztotta meg, egyben ő az egyetlen, aki egyértelműen elítélte a tettet és mind maga, mind az ismeretlen megosztó nevében elnézést kért Köves rabbitól az inzultusért.

A március 14-én lezajlott tárgyaláson, az egyik vádlott távolléte miatt, nem születhetett ítélet. A következő tárgyalást  2015. június 25-ra tűzték ki, ekkor várható ítélethirdetés is.

A Tett és Védelem Alapítványt 2012 novemberében hívta életre több magyarországi zsidó szervezet, azzal a céllal, hogy fellépjenek a közbeszédben és a mindennapokban egyre erősödő antiszemitizmus ellen. Ennek keretében, számos egyéb tevékenységük mellett, teljes körű jogsegély-szolgáltatással segítik az antiszemita támadások elszenvedőit.

Megszakítás