A francia politikus szerint a zsidóknak választaniuk kell. Az oroszoknak nem.

Marine Le Pen választásra kényszerítené azokat a francia állampolgárokat, akik Európán kívüli országoknak is állampolgárai – adta hírül az Arutz Sheva. A Front National vezetője a France 2 TV nevű csatornán, egy elnökjelölti vita keretein belül beszélt terveiről.

Arra a kérdésre, hogy Izraelre, valamint az országban jelentős létszámban élő zsidó közösségre is vonatkozna-e az intézkedés, Le Pen azt felelte: “Izrael nem az Európai Unió tagja, és sosem tekintett magára akként.” A politikus hozzátette: a lépés során az USA és észak-afrikai országok állampolgáraira is kiterjesztené a korlátozást, ugyanakkor Oroszországra nem.

A kijelentéseivel nagy port kavaró Le Pen múlt héten is heves vitákat generált a francia közéletben, amikor ismét arról beszélt, hogy a radikális iszlám elleni harc részeként a zsidóknak meg kellene válniuk kipáiktól. Szerinte “mindenkinek áldozatokat kell hoznia” és ha a zsidók “kipa helyett például kalapot hordanának, azzal egy lépést tennének a Franciaországban lévő radikális iszlám felszámolásához” – olvasható a Haaretz honlapján.

zsido.com

Kép forrása: Haaretz