Egy zsidó fiú és egy kisgyermek emberrablási kísérlet áldozata lett csütörtökön Stamford Hillben – közölte a Shomrim.

Az eset sávuot második napján történt a Stamford Hill-i lubavicsi zsinagóga előtt, ahol egy 12 éves fiú sétált el a zsinagóga mellett, miközben egy babakocsit tolt benne a kétéves testvérével.

„A térfigyelő kamerák tiszta felvételei egy zsidó kisgyermek elrablási kísérletének rémisztő pillanatait mutatják. Egy körülbelül 40 év körüli fehér férfi közelítette meg őket, aki megpróbálta erőszakkal elvenni a babakocsit” – közölte a Shomrim.

„A nagyon bátor kisfiú ellenállt, és nem engedte el a babakocsit.

Amikor a fiú ellenállt, a gyanúsított megrántotta a pajeszát és lelökte a fejéről a kipáját. A fiú segélykiáltásai riasztották a közelben tartózkodó személyeket, aminek hatására a gyanúsított elengedte őt.”

Az incidensről készült felvétel itt tekinthető meg:

Shomrim (Stamford Hill) on X (formerly Twitter): „💥 Attempted Kidnap caught on camera📹 Clear CCTV footage shows the terrifying moments of the attempted kidnap of a Jewish child and baby.🚨 The horrific attack on the Jewish children took place on Thursday 13th June (Shavuos) at 11:56 am outside Lubavitch House on Stamford… pic.twitter.com/QxQYf6wpBb / X”

💥 Attempted Kidnap caught on camera📹 Clear CCTV footage shows the terrifying moments of the attempted kidnap of a Jewish child and baby.🚨 The horrific attack on the Jewish children took place on Thursday 13th June (Shavuos) at 11:56 am outside Lubavitch House on Stamford… pic.twitter.com/QxQYf6wpBb

A gyanúsítottat a helyszínen tartózkodók fogták le, amíg a rendőrség ki nem érkezett és le nem tartóztatták.

A londoni rendőrség vizsgálja az esetet, és arra kérnek mindenkit, aki további információval rendelkezik, hogy lépjen kapcsolatba a rendőrséggel vagy a Shomrimmal.

Forrás: Neokohn

Megszakítás