Biztonságos helyre vitték azt a családot, amely a mikvében élte túl a hurrikánt. A családfő a helyszínen maradt segíteni.

Néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogyan menekült meg Szent Márton szigetének chábád küldöttje a családjával együtt az Irma hurrikán pusztítása elől. Moishe Chanowitz rabbi és felesége, Sara öt gyerekükkel együtt a helyi chábád központ új mikvéjében találtak menedékre, míg otthonukat és a központ épületét alaposan tönkretette a hatalmas erejű szél és a mindent elborító eső.

A hurrikán rombolása nyomán megszűnt az áramellátás és az internetkapcsolat, és ennivalójuk is csak néhány napra való maradt. Áramot egy kis generátor biztosított a család számára, így Moishe Chayowitz rabbi a chábád főhadiszállásán, illetve saját családjától kért segítséget szeretteinek evakuálása érdekében. Fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően a családot sikeresen kimentették egy repülővel, mely humanitárius segélyt szállított a térségbe.

A repülő pilótája vállalta, hogy a fedélzetén kimenekíti Sarat és öt, nyolc év alatti gyermekét. Még a szombat bejövetele előtt meg is érkeztek Puerto Ricóba, ahol a helyi chábád küldöttek, Mendy Zarchi rabbi és felesége, Rochie vendégszeretetét élvezik. A családfő továbbra is a szigeten maradt, hogy a segítségre szorulók rendelkezésére állhasson.

Forrás: COL