A felhívás hatására több vásárló érkezett az izraeli sajtot áruló boltba, és a teljes készletet megvették.

Hatem Bazian, a Berkeley Egyetem iszlám tanszékének oktatója, egyben az intézmény “Béke és Igazságosság Bizottságának” vezetője a következő felhívást tette közzé Facebook oldalán: “A Trader Joe’s üzlet polcain izraeli feta sajt van! Még egy indok, hogy ne ott vásároljunk!”

A bojkottfelhívás azonban nem járt sikerrel, sőt, megsokszorozta a célba vett üzlet forgalmát, miután Joe Zevulon, egy Floridában élő izraeli ellenkampányba kezdett. Az általa alapított “Izraeli Hadsereg a Nyilvánosságért ” szerveztet felhívásban kérte támogatóit, hogy álljanak ki az üzlet mellett:

“Ez az Izrael-ellenes és antiszemita professzor a Berkeley Egyetemmel és Linda Sarsourral együtt a Trader Joe’s üzlet bojkottjára szólított fel, amiért izraeli feta sajtot forgalmaznak. Látogassatok el a Facebook oldalára és mondjatok neki köszönetet, mert neki hála, most mindannyian abban az üzletben fogunk vásárolni, ahol izraeli termékekhez lehet hozzájutni. A hozzászólásotokban jelöljétek meg a Népességi és Bevándorlási hivatalt is. Osszátok meg minél több helyen! Izrael népe él!”.

A felhívás hatására sokan a Trader Joe’s-ba indultak és pillanatok alatt megvásárolták az összes izraeli feta sajtot, sok más, Izraelből származó termékkel együtt.

zsido.com

Forrás: Arutz7