A Moovit használatával gond nélkül közlekedhetünk a világ nagyvárosaiban, mert az applikáció elénk tárja az összes tömegközlekedési lehetőséget, útvonalat, menetrendet és megtervezi a számunkra legoptimálisabb útvonalat a célpontunkig.

A 2011-ben alapított vállalat néhány évvel ezelőtt dinamikus terjeszkedésbe kezdett és a közelmúltban a 100. országban is megkezdte működését. A Moovit jelenleg hat földrész száz országának 3100 városában van jelen és 720 millió embert szolgál ki. Működéséhez több mint hatmilliárd információs pontból gyűjt adatokat folyamatosan és kiépítette a világ legnagyobb közlekedési adatbázisát.

A népszerű telefonos applikáció mellett a Moovit szerződésben áll számos városi önkormányzattal, közlekedési vállalattal és kereskedelmi céggel is, melyek számára adatokat és elemzéseket biztosít. Ezek a szervezetek működésük optimalizáláshoz használják fel a kapott információt.

“A városi közlekedés elengedhetetlenül fontos a munkahelyek, az egészségügy és az oktatás számára. Büszkék vagyunk rá, hogy a Moovit most már száz ország sok millió lakóját segíti abban, hogy kényelmesen és hatékonyan jusson el az egyik pontból a másikba ” – mondta a cég társalapítója, Nir Erez. “Hatalmas növekedést könyvelhetünk el. Nemcsak a hétköznapi felhasználok számára biztosítunk applikációt, hanem önkormányzatoknak, kormányoknak és utazási ügynökségeknek is. Olyan nagyvállalatok veszik igénybe az általunk kínált platformot, mint az Über, a Microsoft vagy a Cubic” – tette hozzá.

A terjeszkedés mellett a Moovit nem feledkezett meg a telefonos alkalmazás továbbfejlesztéséről sem. Jelenleg a Way Finder nevű applikáció béta-változatát tesztelik, mely a kiterjesztett valóság (AR) technológiáját felhasználva az okostelefon kameranézetén keresztül, digitális útmutatással navigálja a városban közlekedőket, akik így könnyebben találják meg a buszmegállókat és metrókijáratokat. Az egyelőre csak Apple készülékein működő próbaváltozat hamarosan újabb funkciókkal bővül, és elvezet a taxiállomásokhoz, valamint a legközelebbi bérelhető rollerhez is.

zsido.com

Forrás: JPost