Vallásos cionista és háredi rabbik egyaránt nagy számban vettek részt az esküvőt követő ünnepségen. Netánjáhut megdicsérték a vallási intézmények virágzása miatt.

A Jeruzsálemben rendezett, úgynevezett sevá bráchot (hét áldás) fogadáson a főrabbi elismerését fejezte ki a miniszterelnök felé, amiért Netánjáhu a tóratanulás elkötelezett támogatója. “Tanúi vagyunk a Tórát oktató intézmények felvirágzásának országszerte. Önnek, miniszterelnök úr, ebben nagy szerepe van, mert megadja az ehhez szükséges támogatást” – mondta Joszef rabbi, aki dicsérő szavakkal illette Szárá Netánjáhut is, aki az édesapjától, Smuel Ben-Árci professzortól örökölt, tóratanulást segítő alapítványt kezel. A főrabbi áldását adta a miniszterelnök feleségének, hogy az ellene indított bírósági eljárásokból győztesen kerüljön ki.

resizedimg91251.jpg

Netánjáhu válaszában gratulált az ifjú párnak, majd felelevenítette a főrabbi édesapjának, a közelmúlt egyik legnagyobb hatású izraeli vallási vezetőjének, Ovádjá Joszef rabbinak az alakját. “Azok a percek, melyeket utoljára Ovádjá Joszef rabbi mellett töltöttem, életem legmeghatározóbb, felejthetetlen pillanatai voltak.”

resizedimg91246.jpg

Árje Deri, a Joszef családhoz igen közel álló belügyminiszter is elismerőleg szólt Netánjáhuról. “A kormányalakításkor a miniszterelnök házában ültünk, és azon tanakodtunk, hogy miként lehetne méltó módon emléket állítani Ovádjá Joszef rabbinak. Netánjáhu az asztalra csapott és így szólt: “Ovádjá rabbi az egész nemzethez tartozik. Valami nagy és jelentőségteljes dolgot szeretnék az emlékére Jeruzsálemben.”

resizedimg91232.jpg

Az est vendége volt az egykori államelnök, Simon Peresz is. Ő a következő gondolatokat osztotta meg Ovádjá rabbival kapcsolatban: “Pásztora volt Izraelnek, akárcsak Mózes. A nép nyelvét beszélte, átérezte az emberek fájdalmát. Bölcsessége egy pillanatra sem hagyta el. Örökségét fia, Jicchák rabbi viszi tovább.”

resizedimg91234.jpg

Az ünnepségen a vallási és politikai élet számos jelentős szereplője vett részt, rabbik, miniszterek és parlamenti képviselők.

Forrás: Arutz7