Még küzd a párton belüli antiszemitizmussal a Munkáspárt

A brit ellenzék vezetője elismerte, hogy van még mit tennie az antiszemitizmus felszámolása érdekében. 

Az LBC rádió reggeli műsorának nyilatkozva Sir Keir Starmer úgy fogalmazott: “Nem hiszem, hogy bárki a szívére tenné a kezét és azt mondaná, hogy Keir Starmer nem veszi komolyan az antiszemitizmust a Munkáspártban”.

A havonta jelentkező „Call Keir” című műsorban az ellenzék vezetőjét egy hallgató arról kérdezte, hogy bizonyos antiszemitizmus elleni fegyelmi ügyek lefolytatása után, miért engedtek vissza egyeseket a pártba – írja a jewishnews.timesofisrael.com.

A politikus azt válaszolta: “Minden olyan ügyben, amelyről tudomást szerzünk, intézkedünk. A szankció, vagy, hogy mi történik a végén, egyenként dől el. Lesznek olyan esetek, amelyeket kivizsgálunk, és az elhangzottakkal kapcsolatban úgy gondoljuk, hogy egy bizonyos idő elteltével az érintettet vissza lehet engedni”

A politikus ezután megvédte az antiszemitizmus problémájának kezelésében elért eredményeit. “Természetesen van még mit tennünk” – ismerte el.

Sir Keir Starmer azt is hangsúlyozta, hogy sok zsidó közösség dolgozik velük – beleértve a párton belüli oktatást és képzést is -, amire korábban ezek a közösségek nem voltak hajlandóak.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com

 

  • Küldés emailben