Morris Kahn izraeli üzletember, ismert filantróp, megduplázta a Genesis Prize Foundation által odaítélt, a „zsidó Nobel-díjnak” is nevezett kitüntetéssel járó jutalmat, amit Natalie Portman kap.

Az izraeli születésű amerikai színésznő az ötödik, aki a Genezis-díjat megkapja. Az elismerést olyanok vehetik át, akik sokat tettek a zsidó értékek érvényesüléséért. Novemberben írtunk arról, hogy az elismeréssel járó pénzösszeget Natalie Portman a női egyenjogúság megvalósulását elősegítő programokra fordítja majd. Portman a hírt kommentálva azt nyilatkozta: „Morris nagylelkűsége megerősíti azt, hogy a nők egyenjogúságának kérdése ma is fontos és releváns téma Izraelben, az Egyesült Államokban és máshol is”.

A Genezis-díjat egy orosz zsidó üzletember Mikhail Fridman és néhány társa alapította, együttműködésben a mindenkori izraeli Miniszterelnöki Hivatallal és a Jewish Agency for Israel nevű szervezettel – olvasható a jta.org cikkében. A színésznő a díjat jövő nyáron veheti át a Jeruzsálemben megrendezett ünnepségen.

 Kép: jta.org