A Palesztin Autonómia mintegy 512 millió sékelt (46 milliárd forint) utalt át fizetés gyanánt 2020-ban terroristáknak. Ez az éves költségvetésük 3,25 százaléka – áll a Palesztin Médiafigyelő (PMW) közleményében. A terroristák fizetését a „Palesztin Felszabadítási Szervezet intézményei” címszó alatt könyvelték el. 2020-ban eltávolították a költségvetésből a börtönügyi miniszter kategóriát, ám az Autonómia tisztségviselőinek elejtett megjegyzéseiből nyilvánvalónak tűnt, hogy továbbra is folyósítják a terroristák bérét.

 

„Világos volt, hogy a Palesztin Autonómia eldöntötte, hogy kerülő úton fizet a terroristáknak, hogy a költségvetésükben ne szerepeljen a fizetésükre való utalás” – írta a Palesztin Médiafigyelő közleménye. – „Erre a változtatásra vélhetően azért volt szükség, hogy elkerüljék a nemzetközi elítélő határozatokat azért, hogy olyan évben is folyósították a bért, amikor az Autonómia soron kívüli segélyt kapott, hogy a koronavírus-járvány miatt felmerült költségeket is ki tudja fizetni.”

A PMW felszólította a nemzetközi közösséget, hogy követelje az Autonómiától azt, hogy a jövőbeni beszámolóikban részletesen írják le, hova kerülnek a PFSZ-nek folyósított összegek: „Erre komoly szükség van annak érdekében, hogy végre megakadályozhassuk a PFSZ-t abban, hogy kezdeményezze és támogassa a merényleteket”. Maurice Hirsch, a PMW igazgatója kiemelte, hogy nemcsak arról van szó, hogy a palesztin Autonómia megpróbálja megvezetni a világot és eltitkolni, hogy továbbra is folyósítja a terroristák fizetését, hanem arról is, hogy a tomboló koronavírus-világjárvány ellenére a Palesztin Autonómia még mindig brutális merénylők és tömeggyilkosok fizetését helyezi előtérbe akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a saját polgárai alapvető egészségügyi felszerelések nélkül maradnak.

A PFSZ-nek átutalt pénzek január és november között azonos összegeket jelentettek, ám decemberben kiugró összegek jelentek meg a számlán, ami egybevág azzal, hogy az Autonómia illetékesei bejelentették: decemberben háromhavi fizetést utalnak át a terroristáknak. Erre az izraeli törvények változása miatt volt szükség, mivel 2020. december 20-án életbe lépett az a törvény, mely megtiltja, hogy bármiféle banki tranzakciót hajtsanak végre terrorista merénylet megjutalmazásának céljából.

A fizetés bebörtönzött, illetve már szabadult terroristáknak jár. A fizetés mértéke börtönbüntetésük hosszával arányosan évről évre növekszik. A 30, vagy még több évre hidegre tett merénylők például havi 12ezer sékelt (1 millió Ft) kapnak, ami körülbelül a négyszerese a palesztin területeken dolgozók átlagfizetésének, ami igencsak vonzóvá teszi a merénylői szakmát.

A Palesztin Autonómia kimutatásai alapján a bebörtönzött terroristák havi fizetése 1400 sékelnél (126 ezer Ft) kezdődik börtönbüntetésének első napjától, és fokozatosan emelkedik 12 ezer sékelig, a börtönben töltött idővel arányosan. Vagyis: minél brutálisabb merényletet követ el valaki, annál magasabb fizetést kap. Bár a gyakorlatot számos ország elítélte és sok állam, mint például Kanada, az Egyesült Államok, Ausztrália és Hollandia is befagyasztotta a Palesztin Autonómiának való direkt kifizetéseket, amíg a terroristák fizetésének gyakorlatát meg nem szüntetik. Itámár Marcus, a PMW igazgatója rámutatott, hogy az elítélő határozatok ellenére a nemzetközi közösség továbbra is nagy összegeket utal át a Palesztin Autonómiának. Az európai országok nemhogy nem büntetik meg az Autonómiát a terrorizmus nyílt támogatásáért és ösztönzéséért, hanem a nemzetközi segélyek jelentős részét éppen ők utalják nekik. „A nemzetközi adományozók évente több százmillió eurót juttatnak a Palesztin Autonómiának, miközben a PA továbbra is ösztönzi a terrort és támogatja a gyilkosokat. Ez a legfőbb oka annak, hogy a palesztin terror még mindig virágzik” – jelentette ki Marcus.

 

zsido.com

 

Forrás: JPress