Az amerikai elnököt Benjamin Netanjahuval szemben tanúsított magatartásáért kritizálta John McCain szenátor.

A CNN-nek adott interjújában John McCain amerikai szenátor arról beszélt, hogy meggyőződése szerint Barack Obama hagyta, hogy az izraeli miniszterelnökkel, Benjamin Netanjahuval kapcsolatos személyes problémái a közös politikai célok útjába kerüljenek.

„Az elnöknek túl kellene tennie magát ezen. Lépjen túl a dührohamán, elnök úr!” – üzente vasárnap az politikus. Majd hozzátette: „Hihetetlen, mennyire eltorzultak az elnök prioritásai”.

„Itt az ideje annak, hogy együtt dolgozzunk az izraeli barátainkkal és megpróbáljuk megállítani a régión áthaladó ISIS és iráni mozgalom hullámait, melyek lételemeiben fenyegetik a térséget”. Mondta McCain, aki szerint Obamának nem lenne szabad támogatni a palesztin állam megalapítását. Úgy fogalmazott, hogy amennyiben az amerikai elnök nem él vétójogával a témában megfogalmazott ENSZ határozattal szemben, a Kongresszusnak válaszul felül kellene vizsgálnia a nemzetközi szervezet finanszírozását.

„Ez egy olyan helytelen lépés volna, amit Bibi kijelentése miatt felgyűlt haragból tenne az elnök. Ezzel szembefordulna az Egyesült Államok legalább tíz korábbi elnökének politikájával.” – hangsúlyozta a szenátor.

 

 

Kép: http://wwlp.com/2015/03/22/john-mccain-get-over-your-temper-tantrum-mr-president/