Az olasz miniszterelnök-helyettes a The Washington Postnak adott nyilatkozatában állt ki Trump döntése mellett.

Helyesli Donald Trump amerikai elnök azon lépését, amellyel Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismerte el – erről beszélt a médiának Matteo Salvini. Az olasz belügyminiszter, és egyben miniszterelnök-helyettes a The Washinton Postnak adott nyilatkozatot nemrég.

A lap riportere azt kérdezte az olasz politikustól, hogy mit gondol Trump migrációs politikájáról. Salvini válaszában azt felelte, egyetért az amerikai irányvonallal. „Egyszer részt vettem Pennsylvaniában Trump egyik kampányrendezvényén. Azt kell mondanom, hogy tetszett, amit a választóknak ígért, ahogy az is, amikor Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismerte el”.

Az újságíró erre feltette a kérdést, miszerint Salvini támogatja-e az erről hozott döntést, mire az olasz miniszter igennel válaszolt.

Az európai politikus nemrég járt Izraelben, ahol Benjamin Netanjahuval is találkozott. Az izraeli miniszterelnök országa „nagyszerű barátjának” nevezte Salvinit, aki a kétnapos útja során a Jad Vasem Múzeumban is látogatást tett – emlékeztet az Algemeiner.

zsido.com

Kép forrása: Arutz Sheva

 

Megszakítás