Nyilvánosságra hozták Trump izraeli látogatásának várható programját. Az amerikai elnök május végén érkezik a zsidó államba.

Várhatóan a Siratófalhoz is ellátogat Donald Trump, aki május 22-én érkezik Izraelbe – értesült az Israel’s Channel 2. Az amerikai elnök kétnapos tartózkodása során sűrű program elé néz, ugyanis Reuven Rivlin izraeli államfő és Benjamin Netanjahu miniszterelnök mellett a Palesztin Hatóság elsőszámú vezetőjével is találkozni készül.

Donald Trump érkezése napján a King David Hotelben ebédel majd és Masszadába is ellátogat, ahol a sajtóban elterjedt hírek szerint akár hivatalos beszédet is tarthat. Masszada kapcsán a sajtó arra emlékeztetett, hogy hat évvel ezelőtt Trump azt javasolta, hogy a Miss Universe nevű szépségverseny helyszíneként a világörökségnek számító izraeli erőd szolgáljon.

Az amerikai elnök nyilatkozata szerint útjának elsődleges célja az izraeli-palesztin konfliktus békés rendezése lesz. A május 19-én kezdődő egyhetes utazás során Trump Izrael mellett Szaúd-Arábiába, Olaszországba, a Vatikánba és Belgiumba is ellátogat.

A Fehér Ház azt közölte, hogy az amerikai elnököt felesége, Melania Trump is elkíséri izraeli útjára. A Haaretz értesülései szerint tanácsadója, és egyben veje, Jared Kushner is ellátogat a zsidó államba;  Ivanka Trump utazását eddig nem erősítették meg hivatalosan.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post