Doaa Elghobashy egyiptomi strandröplabdázó kijelentette: összeesküvés áldozata lett.

Elsőként a Stand With Us nevű, Izraelt támogató oldal, majd Izrael kairói nagykövetsége is megosztotta a közösségi médiában azt a fotót, melyen Doaa Elghobashy egy izraeli zászlóval a háta mögött szerepel. Az egyiptomi strandröplabdás így nemcsak feltűnő burkini viselete miatt, hanem az izraeli lobogós fényképnek köszönhetően is nagy nemzetközi figyelmet kapott a riói olimpiai játékok után.

Habár a fotót tartalmazó posztban Elghobashy-t pozitív példaként emelték ki az egyiptomi Islam El Shehabyval szemben – aki nem volt hajlandó kezet fogni izraeli ellenfelével az olimpiai játékok során –, később kiderült: a sportolónő nem tudott a zászlóról. „Ez egy összeesküvés volt ellenem, hogy hiteltelenné tegyenek” – nyilatkozta az egyiptomi médiának.

„Elképzelhetetlen, hogy egy izraelivel fotózkodjak, mert elképzelhetetlen, hogy béke álljon fenn köztük és köztünk. Az izraeli nőnél nem volt zászló, csak akkor vette elő, amikor a fénykép készült, tudtom nélkül” – magyarázkodott Elghobashy.

Az ügy kapcsán a Stand With Us nevű szervezet úgy nyilatkozott, hogy nem ismerték a fénykép hátterét, amit brazil aktivistáik továbbítottak számukra. Ugyanakkor megerősítették: „A sportnak egyesítenie kell a különböző hátterű embereket” – olvasható a Ynetnews honlapján.

zsido.com

 

Kép forrása: Ynetnews