Három embert tartóztattak le Londonban antiszemita Twitter bejegyzéseik miatt, amelyeket októberben hoztak nyilvánosságra egy futballmeccs után.

A 22, 24 és 48 éves férfiakat rasszista gyűlöletkeltés vádjával vették őrizetbe. A férfiak bejegyzései miatt, amelyekben Hitlerre és a gázkamrákra tettek utalásokat, október 6-án érkezett bejelentés, a TottenhamHotspur és a West Ham United közötti meccs után. Az előbbi csapatnak hagyományosan nagy zsidó szurkolótábora van, ami miatt drukkereik gyakran válnak támadások céltábláivá.

A klub drukkerei gyakran skandálják meccseken, hogy „JidArmy” és „Yiddo”, ami véleményük szerint a tisztelet jele és nem becsmérlés – bár a zsidó közösség sok tagja ezzel nem ért egyet. A Futball Szövetség éppen ezért betiltotta a jid szó (zsidó jiddisül, az angol szlengben kb. zsidrák) használatát a meccseken, eljárással és a meccsektől való eltiltással fenyegetve annak használóit.

A most letartóztatott három férfi januárig óvadék ellenében szabadlábon marad, amíg a rendőrség további vizsgálatokat végez. Szintén ezután a meccs után írt antiszemita bejegyzések miatt már korábban letartóztattak egy 55 éves férfit, akit figyelmeztetésben részesítettek rosszindulatú megjegyzése miatt.