Rakétát indítottak a Gáza övezetből Izrael felé, de még a palesztin oldalon becsapódott. Izrael két órára lezárta az erezi átkelőt – közölte Sami Turgeman vezérőrnagy.

Ashkelon környékén kedden reggel 5 órakor szólaltak meg a légvédelmi szirénák, néhány órával azután, hogy az izraeli védelmi erők és palesztin csoportok csaptak össze a ciszjordániai Jenin városában. A rakétatámadást egy palesztin szalafista szervezet vállalta magára – tudósít a haaretz.com. Nem sérült meg senki.

A jenini összecsapásokat az váltotta ki, hogy elfogták a Hámász egyik tagját az izraeli hatóságok. Legutóbb múlt héten lőttek ki rakétákat erről a területről, miután az izraeli légierő megsemmisítette a terrorszervezet egyik fegyvergyárát. Akkor kettő palesztin területen, egy az izraeli oldalon robbant fel.

Két hete kétszer is lecsapott az izraeli légierő szíriai területen lévő dzsihadista csoportokra, amelyek Észak-Izraelre lőttek ki rakétákat. A légicsapás 15 kilométerre történt a hátártól a Golán-fennsík szíriai oldalán. Az egész terület a szíriai hadsereg felügyelete alatt áll, tehát Izrael határozott álláspontja szerint felelősek az onnan kiinduló támadásokért, azzal együtt, hogy magát a terrorista sejteket Iránból vezénylik – hangsúlyozta egy magas rangú izraeli katonai forrás.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök a légicsapással kapcsolatban közölte, ha valaki Izraelre támad, az nem úszhatja meg a válaszcsapást. Hozzátette: nem céljuk a helyzet további eszkalálódása, de a biztonságpolitikájuk változatlan ebben a tekintetben.

Kép: haaretz.com

 

Megszakítás