A világ egyik legnagyobb sport és egyben médiaeseménye a Super Bowl, az amerikai profi futball döntője. Idén az Atlanta Falcons és a New England Patriots áll szemben egymással. Mindkét csapatnak filantróp zsidó üzletember a tulajdonosa.

Csak Amerikában átlagosan 110 millió ember nézi a közvetítést az elmúlt évek adatai alapján, tehát majdnem minden második háztartásban az NFL döntőre figyelnek. Ezek után érthető, hogy a közvetítő tévétársaság 4-5 millió dollárt is elkér egy 30 másodperces reklámért a hirdetőktől. Idén Houstonban rendezik a végső összecsapást.

De, lássuk kik állnak a két csapat mögött!

A 2012-es finálé után idén is úgy alakult, hogy mindkét gárda tulajdonosa ismert zsidó üzletember – írja cikkében a jta.org. Robert Kraft csapata a New England Patriots 2000 óta már a hetedik döntőjét játssza február 5-én. Idén lesz 23 éve, hogy Kraft megvásárolta a klubot. Arthur Blank együttese az Atlanta Falcons a második döntőjére készülhet. Blank 15 éve érdekelt a csapatban.

Robert Kraft

Arthur Blank 74 éves, már korábban ígéretet tett arra, hogy 3 milliárd dolláros vagyona felét jótékonysági célokra fordítja. A Kraft-család az elmúlt évtizedekben 100 millió dollárt adományozott egy sor közösségi célra az egészségügy és az oktatás területén, kaptak támogatást zsidó közösségek és keresztény szervezetek is. Robert Kraft 75 éves, jelentős támogatója az amerikai futballnak Izraelben is. A Kraft-családról stadiont neveztek el Jeruzsálemben és a helyi amerikai foci liga is az ő nevét viseli.

Kép: stadiumsofprofootball.com