Az augusztus végén megrendezett, harmadik budapesti Sóletfesztiválon a látogatók kérdőív segítségével mondhatták el a véleményüket a rendezvényről. A szervezők azt is megkérdezték, hogy milyen témájú cikkekből szeretnének többet a zsido.com olvasói.

A helyszínen felvett kutatásból kiderült, hogy a válaszadók relatív többsége első alkalommal látogatott el idén a Sóletfesztiválra. Mintegy harmaduk másodszor jött el, viszont minden harmadik látogató az eddigi összes Sóletfesztiválra kilátogatott.

Hányadik alkalommal vesz részt a Sóletfesztiválon?   

 

A látogatók főként az interneten keresztül értesültek a Sóletfesztiválról. Jelentős részük a zsido.com-on olvasott az eseményről, mások a közösségi médiában találkoztak a rendezvény hirdetésével. Természetesen sokan voltak azok is, akik a közvetlen környezetükben hallottak arról, hogy idén is megrendezik a Sóletfesztivált vagy a rádióból szerzett tudomást a programról. 

Honnan értesült a 3. Sóletfesztiválról?  

 

 

A legérdekesebb válaszok arra a kérdésre születtek, amely azt próbálta meg kideríteni, hogy az egyes látogatók miért jöttek el a fesztiválra. A legtöbben azt mondták, hogy azért, mert identitásukban kötődnek a zsidó kultúrához. Ugyanakkor nagyon sokan válaszoltak úgy, hogy azért jöttek el, mert szeretnek új kultúrákat megismerni és érdekli őket a zsidó vallás, valamint a zsidó gasztronómia. De nem kevesen voltak olyan látogatók is, akik nem csináltak titkot abból, hogy csak azért jöttek el a Sóletfesztiválra, mert – nem meglepő módon – szeretik a sóletet.

Miért érdekli a Sóletfesztivál?

 

 

A rendezők természetesen kíváncsiak voltak arra is, hogy a látogatók mit kedvelnek a leginkább a rendezvény kínálatában. Nem meglepő módon a legtöbben a kóser ételeket választották, de csak kicsivel kevesebben voltak azok, akik a klezmer zenét, illetve a kulturális programokat preferálták. Olyan látogatók is érkeztek, akik a tematikus beszélgetéseket kedvelték a legjobban.

Mit kedvel leginkább a fesztiválon?

 

 

 

Ami minket illet, a Sóletfesztivál látogatóinak kétharmada ismeri a zsido.com-ot, egyharmada rendszeres olvasónk.

Ismeri a zsido.com weboldalt?

 

 

A kutatás résztvevői azt is kifejthették, hogy milyen témákról olvasnának többet az oldalon. A legtöbben azt kívánták, hogy legyen több cikk a hazai zsidóságot érintő eseményekről. Igyekszünk majd megfelelni ennek a kívánságnak.

Miben változtatna a zsido.com-on?     

                                  

 

A zsido.com, az Egység és a Gut Sábesz olvasói legszívesebben kulturális tárgyú cikkeket olvasnak, de érdekli őket a gasztronómiai és történelmi témájú írások is, illetve az Izraelről szóló híradásokat és a külpolitikai elemzéseket is fontosnak tartják.

Milyen tartalmakat olvasna még szívesen?

 

Sóletfesztivál látogatói végül szabadon is leírhatták véleményüket a rendezvénnyel kapcsolatban. Ezek között szerepeltek az alábbiak: „Örömmel tölt el”, „Jó ötlet volt a fesztivál megrendezése”, „Jövőre is eljövök”, „Teljesen rendben van”, „Tetszik, jó a hangulata, örülök, hogy itt lehettek, jövőre újra jövök”, „Köszönjük rendezvényüket!”, „Örülök, hogy van! Szeretném, ha tovább folytatódna! Sok sikert!”, „Köszönöm, hogy itt lehettem!”

 

Munkatársunktól