A Tórát hivatásos tóramásoló, a szófer írja pergamenre. Az elkészült pergamenfüzért két farúdra  tekerik fel,  melyet éc  chájimnak, az élet fájának nevezünk. A szombat este ránk köszöntő smini áceret-szimchát torá ünnepén – amikor befejezzük és egyben újra el is kezdjük a Tóra felolvasását – szokás töltött, feltekercselt ételeket felszolgálni, mivel azok a Tórára emlékeztetnek. Ezek között hagyományosan első helyen szerepel a töltött káposzta valamely formája, mi azonban egy desszertnek valót: feltekert, édes, töltött tésztát ajánlunk:

Kakaós-fahéjas rugelách

párve

4 tojás

¼ pohár olaj

2/3 pohár cukor

6 pohár liszt

1 csomag sütőpor

1 pohár víz

1 csomag vaníliás cukor

1 kk. őrölt fahéj

A töltelékhez: 1 pohár porcukor, fél pohár cukrozatlan kakaópor, 1 kk. őrölt fahéj

A tészta hozzávalóit sorban összegyúrjuk – lágy, könnyen kezelhető tésztát kapunk. Ha időnk engedi, egy órán át hűtőben pihentetjük, de szükség szerint azonnal is felhasználható. A tésztát hat részre osztjuk. Alaposan belisztezett felületen a tésztadarabokat egyesével kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 10-12 körcikkre vágjuk. A töltelék hozzávalóit kis tálban összekeverjük. A tésztából készült körcikkeket megszórjuk 2 evőkanálnyi töltelékkel, és minden egyes darabot feltekerünk a szélesebb részétől kiindulva a cikk csúcsáig. Sütőpapírra rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt megkenhetjük a süteményeket felvert tojássárgájával, hogy fényesek legyenek.

Változat: a kakaós töltelék helyett lekvárt, vagy 1 pohár cukor és 2 kiskanál fahéj keverékét is használhatjuk.

Ennek a süteménynek a hozzávalóit – ha tiszta, adalékmentes alapanyagokat használunk – bármely élelmiszerboltban beszerezhetjük, egyik sem igényel kósersági felügyeletet. Ügyeljünk azonban arra, hogy minden egyes tojást ellenőrizni kell, hogy nincs-e benne vérpötty, a lisztet pedig le kell szitálni felhasználás előtt.