Az étterem a Kosher Truck nevet viseli és elsősorban közel-keleti fogásokat kínál.

Kóser étterem nyílt a Facebook 40 000 m2-es főhadiszállásán, a kaliforniai Menlo Parkban. A vállalat központjában eddig 11 különböző étterem működött, a legújabb elsősorban a vallásos zsidó munkavállalók igényeit igyekszik kielégíteni. Az étterem megnyitása lelkes fogadtatásban részesült, s a Facebooknál dolgozó zsidók kedvelt találkozási pontjává vált, mivel az érdeklődők a felszolgált ételek mellett szellemi táplálékot is magukhoz vehetnek a helyszínen tartott rendszeres tóratanulások során.

Marc Zuckerberg, a vállalat alapítója zsidó származású, s ez mostanában egyre fontosabbá válik számára. Bár nem zsidó házastársat választott magának, így gyermeke már nem része a zsidó közösségnek, néhány hónappal ezelőtt megajándékozta őt egy kiduspohárral, mely már száz éve a család tulajdonában áll. „Max ükapja szerezte be, miután bevándorolt,  s azóta minden generáció továbbadja a következőnek.” – írta Zuckerberg.

A Facebook alapítóját idén a jom kipur, az engesztelés napja sem hagyta hidegen: az év legszentebb napjának nevezte, és nyilvánosan bocsánatot kért. „Elnézést kérek, igyekszem jobbá válni. A munkám eredményeképpen gyakran emberek távolodtak el egymástól, ahelyett, hogy közelebb kerültek volna egymáshoz. Ezért elnézés kérek, és igyekszem jobban végezni a munkámat. Bárcsak mindannyian jobbá válnánk az elkövetkező évben. Írassunk be az élet könyvébe.” – jelentette meg bejegyzését az ünnep kimenetele után.

zsido.com

Forrás: Arutz7