Amar’e Stoudemire szerint „áldást jelent” neki és családjának, hogy izraeli borokat forgalmazhat.

„Amikor Izraelbe költöztem, tökéletes lehetőségem nyílt arra, hogy megismerkedjek az ottani szőlőültetvényekkel, részt vegyek a kóstolókon és megízleljem az egyes üvegek közötti különbséget” – mondta nemrég egy sajtótájékoztatón Amar’e Stoudemire.

Az NBA egykori játékosa arról is bejelentést tett az eseményen, hogy saját nevével jelzett kóser borok forgalmazásába kezd. Stoudemire észak-izraeli szőlőültetvényekről származó borokat választott és a JTA értesülései szerint a gyártó elsőként 100 üveg limitált szériás terméket állított elő a sztárjátékos számára, melynek darabját 244.99 dollárért árulják majd.

További 1 680 üveg bor áll rendelkezésére azoknak, akik nem akarnak ennyit fizetni: nekik már 59.99 és 99.99 dollárért is elérhetőek lesznek a termékek, amiket egyelőre New Yorkban és New Jerseyben kezdenek forgalmazni.

A profi kosárlabdaliga egykori játékosa már jelezte is, hogy kész további borok árusítására is, de kizárólag a zsidó államból származó szőlőkből. „Szigorúan izraeli szőlőket szeretnék. Ez a módja annak, hogy visszaadjak valamit ennek a földnek” – mondta Stoudemire, aki a kóserság jelentőségét is kiemelte. „Egy kóser bor mindig fontos szereppel bír, mert azt az őszi ünnepek alatt is elfogyaszthatjuk”.

A 35 éves játékos elárulta, hogy hosszú ideje folytatott tárgyalást az Izraeli Borászok Szövetségével és akkor született meg benne az ötlet, amikor 2016-ban az országba költözött, hogy a Hapoel Jerusalem csapatában játsszon. Stoudemire tavaly vonult vissza a kosárlabda világából.

Stoudemire zsidónak tartja magát, erről itt olvashat részletesebben.

zsido.com

Kép forrása: JTA