26,7 százalékkal többen ajánlották fel adójuk 1 százalékát az EMIH-nek. A növekvő felajánlásoknak köszönhetően a kóser 1 % még több jó ügyet szolgálhat.

Jelentős sikert ért el az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség: a 2015-ös adóbevallás most nyilvánosságra hozott eredményei szerint, idén 26,7 százalékkal többen támogatták az EMIH törekvéseit, mint tavaly. A növekedéssel párhuzamosan az adományozott összeg is jelentősen emelkedett: az idei évben 2 628 582 forinttal több hozzájárulás érkezett az 1 837 adományozó jóvoltából mint egy évvel korábban.

A kóser 1 százalékokból összegyűlt támogatás 9 935 203 forintot tesz ki, ami 36 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest.

Különösen örömteli, hogy ebben az évben nőtt azoknak a száma, akik valamelyik zsidó hitközségnek címezték az adójuk felajánlható részét. 2015-ben a zsidó hitközségek összesen 9216 felajánlót tudtak megnyerni, ami a tavalyi 8764 felajánlóval összehasonlítva 5.16 százalékos emelkedést mutat. Ezzel összhangban a magyarországi zsidó hitélet fejlesztésére fordítható összeg is 6 százalékkal nőtt: 51 275 662 forintról 54 372 810 forintra gyarapodott.

Az EMIH büszke arra és eddigi tevékenységének megerősítéseként értékeli, hogy a három nagy magyarországi zsidó hitközség közül a legnagyobb mértékű növekedést ő érte el a felajánlók körében. Míg a MAZSIHISZ támogatóinak száma tavaly óta 22 fővel, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközségé pedig 43 fővel gyarapodott, addig az EMIH-et 387 fővel választották többen mint egy évvel ezelőtt.

A kóser 1 % sikerét az EMIH lehetőségnek tekinti, amivel még aktívabban dolgozhat azért, hogy Magyarországot a zsidó közösségi élet és az oktatás virágzó központjává tegye, ahol minden zsidó ember szabadon vállalhatja hitét, identitását, származását.

Mindenkinek hálásan köszönjük, hogy a támogatásával ennek a közös építkezésnek szavazott bizalmat!

Megszakítás