Gyakorlatilag lebénult a kiskereskedelem Jeruzsálem belvárosában és komoly visszaesés tapasztalható országszerte. A nagy bolthálózatok több mint 25 százalékos csökkenésről számoltak be. Az emberek félnek nyilvános helyekre menni.

A kiskereskedelmi adatok feldolgozásával foglalkozó RIS azt közölte, hogy a divatcikkek és cipők forgalma több mint 26 százalékkal esett vissza október első felében. A cég szerint az emberek nem tartják elég biztonságosnak a plázákat. A számok szerint a nagy bevásárlóközpontokban a visszaesés nagyobb a többi bolthoz képest. Ezt a vélekedést az egyik nagy kereskedelmi lánc vezetője azzal egészítette ki, hogy a forgalom visszaesésére hatással lehetett a melegebb időjárás is, a téli kollekciónak az sem tett jót – írja a jpost.com.

Ám Jeruzsálemben nyilvánvaló a helyzet, a butikok forgalma a hónap első két hetében hirtelen 26 százalékkal zuhant az egyik legnagyobb plázában a Malha Mallban, és a helyzet egyre rosszabb. Az ashdodi Star Centerben 41, a tel-avivi Azrieli Centerben 40 százalékkal zuhant a forgalom. Egy másik tényező, hogy a vegyesen lakott környékeken az arab vásárlók is elmaradtak – olvasható az összeállításban.

Kép: wikipedia

Megszakítás