Ilyen ez a c’est la vie.

Miután Dublin hírhedten Izrael-ellenes polgármestere egy helyesírási hibának köszönhetően bejutott Izraelbe és egy terrorszervezet konferenciáján mondott beszédet Rámállában, Patrice Leclerc, a Párizs melletti Genneviliers polgármestere nem járt szerencsével. Árje Deri belügyminiszter utasítására megtagadták tőle a belépést a zsidó államba, amikor megjelent a jordán-izraeli határátkelőnél, Jerikó közelében. Derit a stratégiai miniszter, Gilád Erdán tájékoztatta Lecrec viselt dolgairól, és ő javasolta a beutazási engedély megtagadását.

A polgármester tavaly novemberben része volt egy olyan küldöttségnek, mely a börtönben ülő terroristavezért, Márwán Bárgutit próbálta meglátogatni és szolidaritásáról biztosítani. Bárguti az évezred elején zajlott, több ezer áldozatot követelő második intifáda egyik irányítója volt. Jelenleg többszörös életfogytiglani szabadságvesztését tölti. Leclerc véleménye szerint Barguti egy „népéért küzdő szabadságharcos”.

A Francia Kommunista Párt színeiben politizáló Leclerc a franciaországi BDS-mozgalom egyik kulcsfigurája, az Izrael-ellenes rendezvények egyik gyakori szónoka, aki beszédeiben szívesen idéz palesztin terroristáktól. 2016-ban ő javasolta Francois Hollande elnöknek a zsidó állam teljes bojkottját, és Genneviliers önkormányzatának nevében elismerte a „palesztin állam” létezését, mely kijelentést később kormányzati nyomásra vissza kellett vonniuk.

„Nem engedünk be olyan személyt Izraelbe, aki azzal a szándékkal érkezik, hogy ártson Izraelnek és uszítson ellene. Ehhez törvény adta jogom van, mellyel élek mindaddig, amíg olyan emberek belépését kell megakadályoznom, akik a zsidó állam elleni bojkottot hirdetik” – jelentette ki a belügyminiszter. Hozzátette azt is, hogy Leclerc tudta, hogy nem kaphat beutazási engedélyt Izraelbe, és úgy jelent meg a határnál, hogy előzőleg nem kérvényezte a döntés megváltoztatását.

 

Leclerc elmondta, hogy hat órát töltött a határátkelőnél, és hat alkalommal faggatták ki beutazása céljáról, mielőtt elutasították volna belépését. Ez idő alatt mind a tel-avivi francia nagykövetséggel, mind a korábban terroristákat kitüntetésben részesítő jeruzsálemi francia konzulátussal felvette a kapcsolatot, de a diplomaták sem tudtak segítséget nyújtani a számára. Leclerc panasszal élt Emmanuel Macron elnöknél az izraeli eljárás miatt.

zsido.com

Forrás: Arutz7