Iszám Amira sejk, az ismert palesztin hittudós szerint “nagy dicsőség” minden muszlim számára, hogy lefejezték a Mohamed karikatúrákat az óráján bemutató tanárt, Samuel Paty-t. A prédikációt követően az izraeli rendőrség kitiltotta a sejket a jeruzsálemi Templom-hegyről.

“A jeruzsálemi rendőrség kihallgatta Iszám Amira sejket, a Templom-hegyi mecsetek egyik hitszónokát, miután a Nizzában lefejezett tanár gyilkosát dicsőítette. A kihallgatás végén szabadon engedték a sejket, de megtiltották, hogy a Templom-hegyre lépjen” – tudósított az ügyről Joni Ben Menáchem újságíró.

A templom-hegyi eseményeket éberen figyelő jobboldali diákszervezet, az Im Tircu kiegészítő feljelentést tett, mert a sejk már eleve ki volt tiltva a helyszínről, egy szeptemberben született, hat hónapos távolmaradást előíró rendőrségi határozat értelmében.

A sejk igen hosszú bűnlajtsrommal bír. Az Al-Aksza mecsetben tartott prédikációi során éltette már az Iszlám Államot, az arab világban gyakran előforduló, általában fiatal lányok életét követelő “becsületgyilkosságokat” és “szent háborút” hirdetett a zsidók ellen.

A múlt héten elmondott beszédében így fogalmazott:

“Az iszlám nem foglalkozik a terrorizmussal, kivéve, ha az ellenséget kell terrorizálni. A Koránban ez áll: ‘Készülj ellenük a rendelkezésedre álló minden erővel és háborús eszközzel, hogy elültesd a rettegést Allah és a te ellenségeid szívében és azokéban, akiket te nem ismersz, de Allah igen’. Ebből látjuk, hogy a terrorizmus a háborúra való készülődés egyik eszköze. Más szóval, ez igazolja a háborúra való készülődést. Azzal kapcsolatban, hogy mások mit neveznek terrorizmusnak… Amikor a csecsen származású muszlim lefejezte a hitetlent, aki Mohamed prófétát gyalázta, azt terrorizmusnak nevezték az emberek. Pedig nagy dicsőség mind az elkövető, mind az összes muszlim számára, hogy ez a fiatalember kiállt Mohamed prófétáért. Olyan ő, mint azok a férfiak és nők a történelem során, akik védelmükbe vették Mohamed prófétát, az ő szentségét és hírnevét. Ezeket a fogalmakat át fogják értékelni, amikor Allah szava veszi át az uralmat a hitetlenek világában is”.

Az Im Tircu örömét fejezte ki a rendőrség fellépése kapcsán és a következő közleményt adta ki: “Üdvözöljük a rendőrségi eljárást. Reméljük, hogy felelősségre vonják a sejket radikális és törvényellenes tetteiért. A sejk szélsőséges és veszélyes személy, aki rendszeresen kelt gyűlöletet Izrael és a szabad világ ellen. Nem lehet büntetlenül az izraeli állampolgárok életét fenyegetni.”

zsido.com

Forrás: Arutz7