Bármennyire furcsa, eddig simán tarthattak előadásokat.

Miután nagy felháborodást keltett a repülőgép eltérítő és a zsidók elleni gyilkosságokat támogató  Leila Khaled előadása az Európa Parlament egyik nőjogi rendezvényén, Antonio Tajani, a parlament elnöke kijelentette, hogy a jövőben terrorszervezetek egykori vagy jelenleg tagjai nem kaphatnak meghívást az intézménybe. Khaled a spanyol Egyesült Baloldal párt meghívására érkezett Brüsszelbe, ahol díszvendégként fogadták.

A bejelentés Anders Vistisen dán konzervatív képviselő beadványát követte, aki 60 társával együtt követelte, hogy többet ne fordulhasson elő, hogy terroristának tapsolnak az Európa Parlamentben. Az elnök elfogadta a beadványt és közölte, hogy a tilalom minden olyan személyre kiterjed, aki az Európai Unió által terrorszervezetnek minősített csoporthoz tartozik, vagy tartozott a múltban. Khaled a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) nevű, marxista terrorcsoport tagja, mely már régóta szerepel az EU terrorszervezeteket nyilvántartó listáján. Vistisen és képviselőtársai egyébként nem egy új törvényt fogadtattak el, hanem a parlament érvényben lévő, de be nem tartatott szabályait kérték számon az elnöktől.

„Az a tény, hogy a PFLP-t terrorszervezetként tartja nyilván az Európai Unió, nem akadályozott meg bizonyos frakciókat abban, hogy annak egy tagját vendégül lássák az Európa Parlamentben. Ezzel egy tiszteletre méltó intézményben adtak lehetőséget arra, hogy a gyűlöletet, az erőszakot és az antiszemitizmust terjesszék.” – mondta Jifách Szegál, a beadvány benyújtását segítő Nemzetközi Jogi Fórum munkatársa. „A beadvánnyal sikerült rámutatnunk, hogy milyen durván sérültek az EU saját törvényei és szabályai az Európa Parlamentben.” – tette hozzá.

zsido.com

Forrás: Arutz7