Egyelőre olcsóbb jegyekkel próbálják visszacsábítani a látogatókat.

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a tartalékaihoz kellet nyúlnia a prágai zsidó közösségnek, hogy finanszírozni tudja a holokauszt túlélőknek biztosított ellátásokat. A járvány miatt megszűntek a turizmusból származó bevételek, amiket részben erre a célra fordítottak.

A prágai zsidó negyed régóta az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a városban, itt található Európa egyik legnagyobb zsidó temetője is. A jegybevételek és a vendéglátóhelyek bérleti díjai biztosítják az ellátást a prágai zsidó közösség idős tagjainak, köztük sok holokauszt túlélőnek.

A cseh kormány fokozatosan lazít a járvány elleni intézkedéseken, ezen a héten már megnyithatott a prágai zsidó múzeum is, ahol egyelőre olcsóbb jegyekkel várják a látogatókat – írja a jewish-heritage-europe.eu. Már felkereshető a régi zsidó temető és a számos állandó kiállítás is. A jegyek a korábbi 350-ről 200 cseh koronára mérséklődtek, de ezeket csak a helyszínen lehet megvenni, online nem – hívják fel a figyelmet.

Más jó hírek is érkeztek Prágából, a közelmúltban elkezdték felszedni a belvárosban azokat a kockaköveket, amiket elpusztított zsidó temetők sírköveiből faragtak.

zsido.com

Kép: jewish-heritage-europe.eu