Yosef Amrani, Izrael Állam nagyköveteként átadta megbízólevelét Áder Jánosnak, Magyarország köztársasági elnökének.

Az új izraeli nagykövet, Yosef Amrani elmondta, hogy személyes megtiszteltetés és felelősség számára képviselni hazáját, valamint annak nagykövete lenni, és ezzel hozzájárulni a két ország közötti kapcsolatok fejlődéséhez. Magyarországot és Izraelt összeköti a történelem és Magyarország zsidó öröksége, valamint a két ország elkötelezettsége a környező régió és a világ jövőbeni békéjének, biztonságának, stabilitásának és jólétének megtartásáért.

Yosef Amrani hangsúlyozta, hogy „a zsidó emberek tragédiája a XX. századi Európában és Magyarországon mindig az emlékezetünkben és lelkiismeretünkben kell hogy éljen; a történelemnek nem korlátként, hanem morális és politikai iránytűként kell szolgálnia bennünket.”

Izrael Állam új nagykövete fő feladatának tekinti, hogy hogy eljusson a magyar néphez és az általa megválasztott vezetéshez a minden szinten történő együttműködés üzenetével. Szándékában áll, hogy a nagykövetséget intenzíven bevonva növelje az akadémiai és tudományos csereprogramokat, valamint erősítse a gazdasági együttműködést a két ország érdekeit legjobban szolgálva.

Yosef Amrani úgy véli, hogy Izrael és Magyarország a globális ügyekben osztják stratégiai meglátásaikat. A nemzetközi közösség kiváló tagjaiként tovább kell bővíteniük az együttműködést és a csereprogramokat a jobb megértés és kooperáció érdekében.

Izrael Állam új magyarországi nagyköveteként Yosef Amrani kiemelte, hogy „megtiszteltetés és kihívás számomra megtapasztalni a kultúra és az élet hatalmas gazdagságát, amelyet Magyarország képvisel, valamint az ezekhez kapcsolódó jövőbeni lehetőségeket is.”