Az eBay szerint a zsidó államnál csak Kínában történt több internetes tranzakció tavaly. 663 autó, jacht, motor és különböző antik jármű mellett 70 ezer pár futócipő és 180 ezer bicikli is az interneten keresztül talált gazdára.

Az izraeliek átlagosan két másodpercenként vásároltak online és minden harmadik másodpercben eladtak valamit az interneten 2017-ben – derül ki az eBay legfrissebb statisztikáiból. A zsidó állam lakói összesen 17 millió terméket rendeltek meg az eBay-en keresztül, ami 6 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A vásárlások összegét 425 milliárd dollárra becsülik, ami azt jelenti, hogy egy fő átlagosan 25 dollárért vásárolt az oldalon.

Az eBay statisztikái alapján ugyanakkor az izraeliek nemcsak a vásárlásban, hanem az eladásban is kiemelkedő számokat mutattak. 2016-hoz képest 50 százalékkal több terméket adtak el az interneten keresztül – összesen 10 millió árucikket, azaz naponta közel 30 ezret.

„A Ford Focus hátsó lámpája Izraelben 1000 sékelbe kerül, míg az eBayen 450 sékel az ára. Még a szerelők is elismerték, hogy tőlünk vásárolnak” – mondta büszkén Elad Goldenberg, az óriásvállalat izraeli egységének vezetője.

És hogy mi mást vettek még az izraeliek online? A termékek sora szinte végtelen: 663 autó, jacht, motor és különböző antik jármű mellett 70 ezer pár futócipő és 180 ezer bicikli is az interneten keresztül talált gazdára. Csak a virtuális világhoz kapcsolódó eszközökre és drónokra 1 millió dollárt költöttek.

Az eladott termékek között szerepel 2 millió otthoni és kertészeti árucikk, közel 1 millió szépségápoláshoz és egészségmegőrzéshez kötődő termék, valamint több száz ékszer, óra és 50 ezer öregedés gátló termék – olvasható az Algemeiner honlapján.

zsido.com

Kép forrása: Algemeiner