Az Anti-Defamation League jelentése szerint fénykorához képest a szervezet létszáma egytizedére olvadt.

Korántsem képes olyan nagy aktivitással és magas létszámmal tovább működni a közel 150 éve megalapított Ku Klux Klan, mint egykor. Az Amerikai Egyesült Államokban tevékenykedő csoport évtizedeken át tartotta rettegésben az ország kisebbségi csoportjainak – köztük zsidó közösségek – tagjait, mára viszont szinte teljesen jelentéktelenné vált működésük.

Az Anti-Defamation League (ADL) nevű szervezet által nemrég „Rongyos palást: A Ku Klux Klan állama az Egyesült Államokban” címmel közzétett írás szerint a rasszista erőszakmozgalom gyorsan halad a megszünés felé. A szervezet tagjainak létszámát egykor milliókra becsülték és több tízezres demonstrációkkal voltak képesek hangot adni véleményüknek, napjainkban mindössze közel 3000 fő alkotja a Klan erőit.

„Annak ellenére, hogy folyamatosan képesek megragadni a média figyelmét, a Ku Klux Klan szervezett csoportjai valójában hosszú távú hanyatlás trendjét mutatják” – szerepel az ADL jelentésében. „Kicsi klikkek gyűjteményei maradnak, amelyek folyamatos név- és vezetőségváltozáson mennek keresztül. Jelenleg mindössze harminc aktív Klan csoport van az Egyesült Államokban, és többségük nagyon kicsi” – olvasható az írásban.

Az Arutz Sheva által közzé tett összefoglaló alapján a KKK 2015-ben csak három nyilvános felvonulást tartott.

zsido.com

 

Kép forrása: mirror.co.uk

Megszakítás