A brit televíziós csatorna a modern zsidó állam megalapításának 70. évfordulója alkalmából készül forgatni a Szentföldön.

„Hat hónappal ezelőtt felkeresett a BBC. Azt kérték, hogy segítsünk nekik találni egy kibucot, ahol forgathatnak egy valóságshowt Izrael 70. Függetlenségi Napjára” – mesélte Aya Sagi, az izraeli Kibuc Mozgalom önkéntes programjaiért felelős igazgató.

A Ynetnewsnak adott nyilatkozatból az is kiderült, a BBC már hozzá is kezdett 10 zsidó származású brit kiválasztásához, akik önkéntesként szívesen megismernék a kibuci élet sokszínűségét. Továbbá úgy tudni, várhatóan egy, a Jezréel-völgy vagy Meggidó környékén található helyszínen készül majd el a film.

„A résztvevők amellett, hogy önkénteskedni fognak egy kibucban, valószínűleg több másik izraeli városba is ellátogatnak majd – köztük Jeruzsálembe és Tel Avivba is. A szerkesztők arra is törekedni fognak, hogy minél több zsidósághoz és Izraelhez kötődő témát adásba foglaljanak, és a résztvevők véleményét is bemutassák” – mondta Sagi.

Az izraeli Kibuc Mozgalom hamarosan az első önkéntesek megérkezésének aranyévfordulóját ünnepelheti. A szervezet jelenleg arra készül, hogy a BBC stábját és a résztvevőket már decemberben fogadhassa Izraelben, és a műsor 2018-ban elérjen a nézőkhöz.

zsido.com

Képek forrása: Ynetnews