Zack Test mellé csatlakozott az NFL játékos, Nate Ebner is.

Ebner a New England Patriots-ban játszik, de a csapata elengedte a rögbi válogatottba. Ő a valaha volt legfiatalabb játékos a válogatottban, amikor pályára lépett 17 évesen. Édesapját tragikus körülmények között veszítette el. Jeff Ebner a springfieldi Temple Sholom iskola igazgatója volt, egy rablótámadásban vesztette életét 53 évesen, még 2008-ban – olvasható a forward.com cikkében.

Ebner egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy apja a zsidó identitás megtartásának fontosságára tanította és arra, hogy minden feladatát a lehető legjobban végezze el. Nagyszüleinél átélhette a zsidó hagyományokat, amik fontosak számára.

Az olimpián a rögbi egy speciális változatát játsszák, 7-7 játékossal. 1924-óta most szerepel először a játék az olimpián, abban az évben az amerikaiak nyertek és akkor is játszott zsidó játékos a csapatban, Samuel Goodman, ő volt a csapat menedzsere is. Nemrég írtunk arról, hogy megvan az amerikai profi baseball liga első izraeli játékosa. A 20 éves Dean Kremer a Los Angeles Dodgers dobó játékosa lesz.

Kép: nbcsports.com

Megszakítás