Az Argentína északnyugati részén fekvő Cuyo egyeteme megrótta két oktatóját, mert antiszemita tartalmú írásokat tettek közzé az interneten, melyekben többek között kettős lojalitással vádolták a zsidókat és a cionista judaizmust nevezték az “emberiség legnagyobb katasztrófájának”.

A Cuyo Nemzeti Egyetem vezetősége egy évvel a bejegyzések megjelenése után nyilatkozatot adott ki, melyben diszkriminációval és az antiszemitizmus propagálásával vádolták meg a két professzort, és egyben felszólította őket, hogy tartsák tiszteletben a kulturális sokszínűséget.

Az arab tanulmányokat oktató Julio Alejandro Neme Dorah egyenesen lázadásra szólított fel a “talmudista uzsorások” ellen. Dorah rendszeresen részt vett az egyetemen rendezett “Arab Vita” nevű programban, mely során azt állította, hogy a “cionista judaizmus az emberiség legnagyobb katasztrófája … a hazugság mesterei, a népek megmérgezői, az emberiség ellenségei. A Tóra és a Talmud a valódi Damoklész kardja”.

Az újságírást oktató Silvia Sassoli kettős lojalitással vádoltra meg a zsidókat és rendre hangoztatott különböző antiszemita állításokat.

Dorah a közeljövőben szerepel a “Versailles-tól Gázáig” című konferencián. Az argentin zsidókat összefogó ernyőszervezet, a DAIA és a Simon Wiesenthal Központ elküldte az egyetem állásfoglalását a szervezőknek, és kérték a konferencia törlését.

“Már tavaly kértük az egyetemet, hogy lépjen fel a professzor antiszemita kijelentései ellen. Ez az állásfoglalás egyértelművé teszi, hogy az egyetemi intézmények nem válhatnak a diszkrimináció és a gyűlöletre uszítás melegágyaivá” – mondta Simon Shamuels, a Wiesenthal Központ nemzektözi kapcsolatokért felelős igazgatója.

zsido.com

Forrás: JPost