Az elkövető „Allah Akbar” felkiáltással támadt áldozatára.

A francia hatóságok egyelőre nem tudják pontosan miért követett el késeléses támadást egy férfi Strasbourgban pénteken. A Jerusalem Post értesülései szerint azonban a gyanúsított „Allah Akbar” felkiáltással rontott zsidó áldozatára, a francia hászid közösség egyik rabbijára. A támadást követően a férfit kórházba szállították, állapota stabil.

Az ügy kapcsán René Gutman, Strasbourg főrabbija elmondta, hogy a támadás a város zsidó negyedében, a nagyzsinagógától kevesebb mint egy kilométerre történt. Az esetet követően a támadót letartoztatta a rendőrség, de személyéről nem osztottak meg hivatalos információkat a médiával. A főrabbi nyilatkozata alapján a gyanúsított 2010-ben is részt vett egy hasonló támadásban, amikor szintén zsidó származású személyre támadtak Strasbourg központjában.

A francia városban jelenleg közel 10 000 zsidó él. 2015-ben több száz zsidó sírkövet rongáltak meg a város temetőjében. Akkor Manuel Valls francia kormányfő elítélte, Bernard Cazeneuve belügyminiszter pedig megvetendőnek minősítette a bűncselekményt.

zsido.com

Kép forrása: The Telegraph