Ha a konzervatívok nyerik a soron következő parlamenti választást, a kanadai nagykövetség átköltözik Tel-Avivból Jeruzsálembe.

A Konzervatív Párt múlt heti gyűlésén elfogadták azt a nyilatkozatot, amely Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosaként.    

Andrew Scheer, a Konzervatív Párt elnöke már többször beszélt arról, hogy győzelmük esetén Trump példáját kívánják követni Izraellel kapcsolatban. “Kanada konzervatívjai elfogadják azt az egyértelmű tényt, hogy Izrael, mint bármely másik szuverén nemzet, jogosult eldönteni, hogy hol van a fővárosa. 2019-es választási győzelmünk után elismerjük Jeruzsálemet, mint Izrael fővárosát” – jelentette ki Scheer.

A konzervatívok 2006 és 2015 között vezették Kanadát, majd a Justin Trudeau vezette liberálisok váltották őket a hatalmon. Trudeau meglehetősen kritikus Izraellel és bírálta Donald Trumpot, amikor az Egyesült Államok nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetéséről döntött. A hivatalos álláspont szerint Kanada mind Izraelt, mind a Palesztin Hatóságot a szövetségesének tekinti. A napokban Trudeau kormánya egy 50 millió dolláros segélycsomagról döntött a palesztin menekülteket és leszármazottaikat támogató UNRWA részére, miután az Egyesült Államok leállította a vitatható működésű szervezet finanszírozását.

zsido.com

Forrás: Arutz7