Idén is a zsidóság volt a legfenyegetettebb közösség az országban.

Jelentősen, összesen 60 százalékkal nőtt a zsidók ellen elkövetett gyűlöletcselekmények száma Kanadában a tavalyi évhez képest – derül ki a Kanadai Statisztika Hivatal (Statistics Canada) legfrissebb jelentéséből.

Míg 2016-ban 221 bejelentkezés érkezett, 2017-ben a 360 esetben értesítették a rendőrséget zsidókat ért inzultusról. Ezzel idén is a zsidóság számít a leginkább fenyegetett kisebbségnek. A növekedéshez idén a „nem erőszakkal járó” támadások járultak hozzá legnagyobb arányban – olvasható a The Jewish Telegraphic Agency összefoglalójában.

„Ijesztő belegondolni, hogy minden 24. órában történik egy antiszemita gyűlöletcselekmény az országunkban” – nyilatkozott Shimon Koffler, a kanadai zsidóság egyik legjelentősebb érdekvédelmi szervezetének elnöke. „A történelem már bebizonyította, hogy azok, akik a zsidóságot és más kisebbségi csoportokat fenyegetnek, valójában az egész társadalomra veszélyt jelentenek” – tette hozzá a Centre for Israel and Jewish Affairs vezetője, aki a statisztikai eredményeket kifejezetten aggasztónak nevezte.

zsido.com

Kép forrása: JTA

Megszakítás