Mahathir Mohamad folyamatosan demonstrálja, hogy a Izrael-ellenesség gyökere az antiszemitizmus.

„Ha őszinték akarunk lenni, be kell ismernünk, hogy a közel-keleti konfliktus kirobbanásának oka Izrael megalapítása. Ez az igazság, de ezt sajnos nem mondhatjuk ki” – fogalmazott Mahathir Mohamad múlt héten a BBC-nek adott interjújában.

A 93 éves kormányfőt májusban választották újra Malajzia élére, noha az elmúlt évtizedekben többször botrányt okozott antiszemita kijelentéseivel – derül ki a The Jewish Telegraphic Agency írásából. Amikor azt kérdezték tőle, hogy miért nevezte kampós orrúaknak a zsidókat A maláj dilemma című könyvében, azt mondta: „Mert kampós orrúak. A malájokat pedig zsíros orrúaknak nevezik. Mi sem kértük ki magunknak és sosem indítottunk harcot emiatt”.

A muzulmán többségű ország vezetője a holokauszt áldozatainak számát is megkérdőjelezte. Mahathir szerint a meggyilkolt zsidók száma nem egyezik a történészek által megbecsült hatmillióval, hanem „mindössze” négymillióan veszítették életüket a náci népirtás során.

Mahathir korábban megjelent könyvében azt írta: „A zsidók nemcsak kampós orrúak, hanem a pénzhez is ösztönösen érzékük van”.

Nem meglepő, hogy a maláj miniszterelnök két héttel ezelőtt az ENSZ közgyűlésén szólalt fel Izrael ellen.

 

zsido.com