A készülék segítségével több gallon ivóvíz jut naponta a katasztrófa helyszínén szolgáló tűzoltóknak és rendőröknek.

Helyi hatóságok jelentése szerint vasárnapra sikerült megfékezni a Kaliforniában pusztító tűzvészt. A tűzoltók, mentősök és rendőrök azonban továbbra is komoly munkát végeznek a katasztrófa sújtott területeken. A nekik szükséges ivóvíz biztosítása érdekében nemrég egy új izraeli találmányt is bevetettek – derül ki a Jerusalem Post írásából.

A Watergen USA nevű vállalat készüléke egyedülálló módon képes arra, hogy a levegőből fogyasztásra alkalmas vizet szűrjön ki. A GEN-350 nevet viselő gépezet naponta akár 156 gallon víz előállítására is képes, ami jelentős segítséget jelent a helyszínen szolgáló szakemberek számára.

„A rendőrök és a tűzoltók a nekik biztosított ivóvíznek köszönhetően tovább tudnak szolgálni és segíteni a helyszínen” – indokolta a gép felajánlásáról szóló döntését Ed Russo, a Watergen USA vezetője. „Ha a tiszta víz biztosításával segíthetünk a terhek könnyítésén, akkor mi mindent megteszünk” – tette hozzá Yehuda Kaploun, a cég másik elnöke.

Az izraeli fejlesztésű „csodagép”, amivel a levegőből nyerhető tiszta víz, a Világgazdasági Fórum figyelmét és elismerését is elnyerte 2018-ban.

zsido.com

 

 

Megszakítás