Az angol közszolgálati adó torzítátásán Donald Trump fia is felháborodott.

Óriási felháborodást váltott ki a BBC egyik főcíme, amelyben ismét a gyilkosokat állították be a terrorcselekmény áldozataként. „Három palesztint gyilkoltak meg egy halálos késelés után Jeruzsálemben” – írta a brit lap, miután palesztin terroristák egy kegyetlen támadás során pénteken a nyílt utcán megtámadták és meggyilkolták Hadas Malkát, egy 23 éves izraeli rendőrlányt szolgálat közben.

A felháborító médiatorzítás ellen Donald Trump amerikai elnök fia is szót emelt. Twitter bejegyzésében a címben írtakra így reagált: „Úgy értitek, hogy miután halálra késeltek egy női izraeli rendőrtisztet…ugye? Ennél félrevezetőbb nem is lehetne”.

A történtekre végül a BBC is reagált, vasárnapi közleményükben bocsánatot kértek a torzításét. „Elismerjük, hogy az eredeti főcím nem tükrözte megfelelően a történtek lényegét, ezért később lecseréltük azt” – olvasható a nyilatkozatban. „Nem szerettük volna félrevezetni olvasóinkat, sajnáljuk, ha bárkit megbántottunk”.

Az izraeli rendőrség közleménye szerint Malka Jeruzsálemben a Damaszkuszi kapunál teljesített szolgálatot, amikor az elkövetők rátámadtak. A támadás során négyen – köztük egy másik rendőrtiszt – megsérültek, őket kórházba szállították – közölte a Times of Israel.

zsido.com

Kép forrása: Times of Israel