Az amerikai elnök személyesen kérte vejét, hogy fejezze ki részvétét a meggyilkolt lány szüleinek Izraelben.

Nemrég megérkezett Izraelbe Jared Kushner, az amerikai elnök veje és egyik legfontosabb tanácsadója. Gépe landolását követően Kushner szinte azonnal annak a lánynak a családjához sietett, akit múlt hét pénteken rendőri szolgálata közben halálra késelt egy palesztin terrorista Jeruzsálemben. A meggyilkolt Hadas Malka szüleihez Kushner mellett az Amerikai Egyesült Államok izraeli nagykövete, David Friedman is ellátogatott Givat Ezer városában – közölte szerdán a Ynetnews.

A lány családjának barátja a médiának azt nyilatkozta, hogy Kushner látogatása megközelítőleg fél órán át tartott. „Átadta a gyászoló család számára az amerikai elnök részvétét (…) az elnök személyesen kérte őt arra, hogy az Egyesült Államok nevében fejezze ki együttérzését”.

A beszámolók szerint Malka édesapja hangsúlyozta: „az egyik oldalon van egy édesanya, aki sír és óriási fájdalmat él át a lánya halála miatt. A másik oldalon pedig van egy anya, aki felmagasztalja és dicsőíti a fiát, akinek szerinte még több embert kellett volna megölnie”.

Jared Kushner izraeli látogatásának hátralevő részében az izraeli-palesztin béketárgyalásokat próbálja elősegíteni. Jason Greenblatt, az amerikai elnök közel-keleti tanácsadójával Jeruzsálemben és Ramallahban izraeli és palesztin vezetőkkel találkoznak.

zsido.com

Képek forrása: Ynetnews