Alexander Feldman szerint a lépés jóvátenné azt a kárt, amit Ukrajna okozott az Izrael-ellenes ENSZ-határozat megszavazásával.

Egy ukrán parlamenti képviselő hivatalos lépéseket készül tenni annak érdekében, hogy országának izraeli nagykövetsége Tel-Avivból Jeruzsálembe költözzön még ebben az évben. Alexander Feldman Facebook posztjában írt erről a tervéről – adta hírül az Arutz Sheva.

A zsidó származású politikus bejegyzésében sajnálatát fejezte ki azért is, amiért Ukrajna képviselője támogatta az ENSZ legutóbbi Izrael-ellenes határozatát. A döntést követően Izrael behívatta a kelet-európai ország nagykövetét, valamint törölték Volodimir Boriszovics Hrojszman ukrán miniszterelnök izraeli meghívását.

„Természetes, hogy a szavazatunk következményei csalódást okoztak az izraeliek számára és azok súlyosan aláásták mindazt, amit eddig elértünk” – írta Feldman, aki szerint az ukrán nagykövetség Jeruzsálembe történő átköltöztetése képes lenne helyreállítani a romló diplomáciai kapcsolatokat és azokat egy egészen új szintre emelné.

zsido.com

Kép forrása: Suggest-keywords.com