Megszavazta a bojkottot az izraeli tudományos intézetekkel szemben New York egyik legnagyobb egyetemén a doktoranduszok tanácsa. Az egyetem vezetése nem győzi hangsúlyozni, hogy a döntés nem áll összhangban az intézmény elveivel.

A határozatot 42-en támogatták, 19-en ellenezték és 9 diák tartózkodott. A dokumentum kimondja, hogy „bojkottálják az izraeli tudományos intézetekkel való együttműködést mindaddig, ameddig Izrael állam megsérti a palesztinok nemzetközi szinten biztosított jogait”. A City University of New York vezetői jelezték, hogy ez nem tükrözi az egyetem álláspontját, sem a doktori iskoláét, sem az egész intézményét – olvasható a forward.com összeállításában. Mindez sérti a tudományos szabadságot – olvasható a közleményükben. A CUNY kancellárja James B. Milliken azt nyilatkozta, hogy csalódottak a döntés miatt, de a döntés nem változtat az ő álláspontjukon.

Ahogy arról beszámoltunk, az egyetemen jelentősen megerősödött egy Izrael-ellenes bojkott mozgalom.

James B. Milliken kancellár a mostani döntés után levelet írt a forward.com-nak, amiben hangsúlyozza, hogy ő és a CUNY más vezetői is folyamatosan és nyilvánosan ellenezték a bojkott bevezetését és nem lesz rájuk hatással a diákok döntése.

 

Kép: wikipedia