Ledöntöttek egy köztéri menórát Boston közelében, egy parkban. A szemtanúk szerint egy férfi biciklivel közelítette meg a helyszínt, majd gyorsan eltekert az akció után.

A rendőrségi szóvivő a Boston Globe-nak azt nyilatkozta: vizsgálják, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt-e – írja a jta.org. Az eset után a járókelők közül többen rögtön nekiláttak helyére tenni a menórát, amiről videó is készült. A Bostonnal szomszédos Cambridge (itt található a Harvard és a szintén világhírű MIT) polgármestere közleményben határozottan elítélte a történteket, és a gyűlölet megnyilvánulásának nevezte a vandalizmust.

Pár nappal korábban a közeli Brooklineból ellopták a szabadban felállított menórát, a zsinagóga mellől. A rendőrség később nem messze megtalálta, szerintük fémhulladéknak akarták eladni a tolvajok, de aztán inkább nem kínlódtak vele. Boston környékén ezeken az eseteken túl is megszaporodtak az antiszemita indíttatású incidensek.

Eközben a Chábád megtartotta hagyományos hanukai  ünnepségét a Harvardon, az egyetem vezetőjének részvételével. Úgy döntöttek, felkeresik a ledöntött menórát is.

zsido.com

Kép: jta.org

Megszakítás