A berlini rendőrség egy izraeli állampolgár elleni támadás ügyében nyomoz, akit antiszemita dalokat éneklő fiatalok támadtak meg a metrón. Martin Dahm rendőrségi szóvivő nyilatkozatából kiderült, hogy még nem sikerült azonosítaniuk a támadókat annak ellenére, hogy videófelvétel is készült róluk.

A 26 éves Shahak Shapira szilveszter estéjén a berlini metrón utazott, amikor felfigyelt egy hét fős társaságra, akik antiszemita és Izrael-ellenes dalokat énekeltek. Miután megkérte őket, hogy fejezzék be az éneklést, mobiltelefonjával le is videózta őket. Shapira az Egyesült Hírügynökségnek elmondta: a férfiak arabul és németül is beszéltek.

Később, amikor leszállt a metróról, a csoport tagjai követték, és felszólították, hogy törölje a felvételt. Amikor erre nem volt hajlandó, ütlegelni és rugdosni kezdték, amitől komoly fejsérülést szenvedett.

A támadás kapcsán a Zsidó Világkongresszus alelnöke, Maram Stern, úgy nyilatkozott, hogy jól példázza az Európában tapasztalható antiszemitizmus növekedését. Ugyanakkor felszólította a hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló atrocitásokat.

Megszakítás