A Booking.com-on történtek miatt Uruguay turizmusért felelős minisztere bocsánatot kért.

Vizsgálat indult annak az uruguayi hostelnek az ügyében, melynek tulajdonosa lemondta vendégeinek online foglalását, miután megtudta róluk, hogy izraeliek – közölte a Ynetnews. A Booking.com-on hirdető Buena Vista Valizas nevű szálláshely ellen az uruguayi parlament egyik képviselője, Alejo Umpiérrez is eljárást kezdeményezett, aki lépésével azt igyekszik bizonyítani, hogy hazája diszkrimináció nélkül, minden turistát szívesen lát.

„Nem vettem észre, hogy Izraelből származnak. Mélyen ellenzem az országuk által folytatott politikát, ezért nem látom magukat szívesen a házamban” – jelentette ki a hirdető levelében, melyben arról tájékoztatta a zsidó államból származó párt, hogy lemondja foglalásukat.

Az eset óta Uruguay turisztikai minisztere is megszólalt, és a külügy Twitter oldalán leszögezték: „Mindez elfogadhatatlan és nem követi országunk tradíciót, mi bárhonnan készek vagyunk látogatókat fogadni”.

Az El País nevű lap értesülései szerint a hostel ellen indított vizsgálatok során az is kiderült, hogy a szállásadó nem rendelkezett szükséges engedélyekkel a hely működtetéséhez, ami miatt további jogi eljárást kezdeményezhetnek ellene.

Yul Bardosh beszámolója szerint a velük történtek után országa urugayi külképviseletével vette fel a kapcsolatot, akik segítőkészen álltak mellé. „A nagykövet úr és a helyiek reakciója rendkívül dicséretes (…), és azt bizonyítja, hogy nincs mindenki ellenünk” – vonta le a tanulságokat Bardosh, akinek egy helyi lakos ingyen szállást is felajánlott a történetről értesülve.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews