Újabb botrányba keveredett a nyíltan antiszemita nézeteket valló, fehér felsőbbrendűséget hirdető, kaliforniai republikánus politikus, aki szenátusi helyre hajt. Saját pártját a cionisták eszközének minősítette.

Patrick Little-t nem engedték be a republikánusok jelöltállító kongresszusára San Diegóban. A politikus ezután egy izraeli zászlón vezette le a dühét, amit a földre dobott és ott vonszolt. A biztonsági őrök kísérték ki az esemény helyszínéről. Little a felmérések szerint 18 százalékkal van lemaradva a jelenleg is szenátusi tag, demokrata Dianne Feinstein mögött, aki 1992-óta folyamatosan tagja a törvényhozásnak.

Nem sokkal azután, hogy kidobták a republikánus konvencióról, Patrick Little videót tett közzé, amin egy izraeli zászlón áll és azt köpdösi. A YouTube ezt időközben már eltávolította. Ezen a politikus azt magyarázza, hogy kétszer nagyobb a támogatottsága, mint a többi republikánus jelöltnek összesen és azért dobták ki az épületből, mert „nem szolgálja Izraelt”. A Republikánus Párt szerinte a cionisták eszköze – olvasható a jta.org beszámolójában.

Little a támogatói között tudhatja a Ku-Klux-Klán egykori vezetőjét, David Dukeot is. Twitter fiókját korábban holokausztot tagadó kijelentések miatt függesztették fel.

zsido.com

Kép: theredelephants.com

 

Megszakítás