Az Izrael-ellenes bojkott mozgalom képviselői számára nagy csalódást okozott az idei Oscar-gála legjobbjainak járó nyereményút híre.

Tíznapos izraeli luxusutazást is tartalmaz a 2016-os Oscar-díjra jelölt művészek számára járó ajándékcsomag – adta hírül az Arutz Sheva. Az összesen 200 000 dolláros értékben összeállított ajándékkosarat kizárólag a legtehetségesebbnek ítélt színészek és rendezők kategóriájában osztják ki az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjai.

Becslések szerint az izraeli út 55 000 dollár értékű és a legnagyobb összegű nyereménynek számít a kosárban, ami ezenkívül a következőket tartalmazza: élethosszig tartó Lizora krémhasználat (31 200 dollár), ultraterápiás fiatalító bőrplasztika (5 530 dollár), egy évre szóló Audi autóhasználat (45 000 dollár), valamint tizenöt napos japán túra (45 000 dollár).

A zsidó államba szóló luxusutazást sokan az Izrael-ellenes bojkott mozgalom újabb kudarcának tekintik. Aaron Klein, a Breitbart jeruzsálemi irodájának vezetője úgy fogalmazott: „A Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) mozgalom próbálkozásai ellenére, úgy tűnik, hogy az Oscar kiáll a zsidó állam mellett”.

A nyereményeket a 88. alkalommal megrendezett Oscar-gálán adják át február 28-án.

zsido.com

 

Kép forrása: The Telegraph